A környezettudatos élvezet

2020.08.11 | Hírek

Amikor beülünk egy kávézóba, igen sok szubjektív szempont alapján dönthetjük el, hogy azon a bizonyos képzeletbeli 10-es skálán az adott vendéglátóhely hol helyezkedik el. A tiszta környezet, udvarias kiszolgálás, a felszolgált ínyencségek minősége mind a legfontosabb tényezők döntésünkben. Azonban a vendégek számára kevésbé láthatóak olyan fontos folyamatok, melyek a „kulisszák” mögött zajlanak, és sokkal nagyobb hatással vannak életünkre, mint gondolnánk.

Tehet jót egy kávézó olyan emberrel, aki még nem is volt a vendége?
A válasz IGEN! Ha az adott kávézó Cafe Frei Franchise tagja, akkor biztosak lehetünk ebben, ugyanis Pásztói központjukban maximálisan felelős hulladékkezelést valósítottak meg.

Az elmúlt 17 év során rendre tapasztaljuk, hogy a hulladékkezelés egyre fontosabb téma számos gazdasági ágazatban, az utóbbi években kiemelten a vendéglátásban. Egyre növekvő számú partnerünk esetében bebizonyosodik, hogy a karton és fóliahulladékok kis mennyiségben történő képződése is igen komoly kellemetlenséget tud okozni amennyiben az ömlesztve van gyűjtve és tárolva.
A Cafe Frei központ esetében a napi szintű vendéglátást kiszolgáló tevékenység szintén folyamatos hulladékképződést eredményez. A havi 1 000 – 1 200 kg csomagolóanyag hulladék szelektív gyűjtése eddig is mintaszerűen működött, azonban a pásztói központ vezetősége úgy döntött, hogy e hulladékok tárolását helytakarékosabban, elszállítását pedig gazdaságosabban kell megoldani a jövőben.

A tökéletes és hosszú távú megoldást – mint a 2019 év során már sokszor – ez esetben is a Strautmann BalePress 4 Compact bálázógépünk jelentette, mely kis helyigényének és mégis nagy préserejének köszönhetően 60 kg tömegű félraklap méretű bálákba tömöríti a karton hulladékot, melyet a kész bála elkészülésének pillanatáig tárol is, így az ideiglenes gyűjtőalkalmatosságokra sincs többé szükség. Gépünkkel a gyors présciklusnak és nyitott ajtós bálakötözésnek köszönhetően rendkívül gyorsan állíthatóak elő maximálisan kompakt – így könnyen tárolható – téglatest alakú bálák.
Ismét bebizonyosodott, hogy kis mennyiségű hulladék esetén sem mellékes a bálatömeg, ugyanis 25-30 kg tömegű bálák előállítása kevésbé hatékony kötözési mód mellet sokkal több munkaidőt igényel.

Az ily módon végzett felelős hulladékkezelés nem pusztán anyagi előnyöket eredményez, hanem hozzájárul egy jövőbeni élhetőbb és tisztább környezethez.

A Cafe Frei esetében talán legfontosabb eredményként említhetjük, a hazai és nemzetközi vendéglátás elismert tagjaként a Strautmann bálázógép segítségével nem csak közvetlenül, hanem közvetve is szebbé teszi vendégei és potenciális vendégei napjait.

Reményeink szerint további számos sikertörténetről számolhatunk be vendéglátásban érdekelt partnereink köréből a 2020-as év folyamán!

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Makai Balázs Nyugat-Magyarországi regionális vezető

Email: makai.balazs@malagrow.hu
Telefon:

Makai Balázs kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Kövess minket Facebookon!