A gyerekek végre laptopokon is tanulhatnak az Érdi Tanoda Otthonban

A gyerekek tanulásához a COVID helyzetben még nagyobb szükség van az online oktatás és az ehhez szükséges technikai eszközök elérhetőségére, de különösen igaz ez a hátrányos helyzetű gyerekeknél.

Az Érdi Tanoda Otthon a nehéz helyzetben lévő vargagyerekeknek és családoknak nyújt segítséget Jácint Atya vezetésével már több éve. Az egyedülálló kezdeményezés az iskolaidőn túl a gyerekek további tanulását segíti felnőtt önkéntesek által, és az iskolai tantárgyak, mint pl. angol magyar vagy matek egyéni foglalkozásai mellett pl. a kressz vizsgák felkészítésére is segít a gyerekeknek.

A délelőtt folyamán, amíg a Tanodának vitt használt, de jól működő 6 db laptopot adtam át, több helyi kismama és család is beugrott, habár a foglalkozások csak délután kezdődnének. Az Atya mellett egy fő főállású segítő dolgozik, Tímea, aki programkoordinátorként szervezi az oktatást, illetve az adományok begyűjtését és elosztását. A normál időkben 26 önkéntes száma most a veszélyhelyzetben lecsökkent, így szívesen várnak újakat. Épp aktuálisan a kressz vizsgára felkészítő segítőt kérnének, aki online oktatná azt. Ez különös értelmet nyer, amikor a hírekben olvasom, hogy jogosítvány nélküli sofőr ütött el a környéken gyalogosokat. Jácint Atya elmondása szerint is rengeteg fiatal rója az utcákat így. Ez a probléma azonban eltörpülni látszik azon életkörülmények mellett, amiben elmondása szerint ezek a gyerekek élnek. Nekik segít kiemelkedni a Tanoda úgy, hogy rásegít a hivatalos oktatásra saját odafigyelésükkel és az itt megteremtett “tanulói menedékhellyel”. Büszkén mesélik sikereiket, amikor egy- egy tanuló bukásra állásból el tudta végezni a tanévet, vagy akár 5-ös angol év végi értékelést kapott.
A Tanodáról bővebb info itt található: http://www.erditanodaotthon.hu

A Rotary Club Duna, Kolozsvári Robi klubelnök vezetésével megújulva próbál segíteni olyan projektekben, melyek valamilyen pozitív változást hozhatnak világunkba. Ilyen lehet a jövőben a Tanoda projektje is. Amikor a klubülésen meghallottam, hogy laptopokra van szükségük, a Malagrow Kft, a Malagrow Waste és a Malagrow Agro csapata egyből felajánlotta ezeket.

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja