Hulladékkezelés árnyékolástechnikai cégeknél

Hulladékkezelés árnyékolástechnikai cégeknél

 

Az árnyékolástechnika manapság a reneszánszát éli. A termékek azon kívül, hogy esztétikusak, védenek a hő és fényhatások ellen is, amit speciális anyagösszetételüknek köszönhetnek. Különböző termékek léteznek, amelyekből hulladékkeletkezés szempontjából a legnagyobb problémát a következők jelentik: ponyva alapú napellenző, roletta, sávroló, szalagfüggöny, különféle rovarhálók. A gyártás és méretre vágás során, mivel sok esetben speciális igényeket elégítenek ki, nagy mennyiségű szélhulladék keletkezik.

A hulladékok jelenléte több ok miatt is problémát jelent:

  1. A termelési területen keletkező szélhulladékok nagy helyet foglalnak, ezzel elvéve a helyet más fontosabb tevékenységektől.
  2. A termékek többsége nem újrahasznosítható, ezzel növelve a környezeti terhelést.
  3. Rendszerint kommunális hulladékként lerakókba szállítják, aminek a magas költségei rontják a cég nyereségességét.

A fenti problémák megoldása a bálázás, amellyel minimálisra csökkenthető a keletkezett hulladékok térfogata (akár a tizedére). A bálázó gépet, a kis méretüknek köszönhetően, közvetlenül az anyag keletkezési helyéhez lehet telepíteni, így nem kell külön helyet biztosítani. Az elkészült bálákat rendezetten lehet tárolni.

Nem újrahasznosítható anyagok körében kiemelt jelentőségű a bálázás, mivel ezeket csak lerakóba vagy égetőbe lehet elhelyezni. Bármelyikbe is kerül az anyag, mindegyiknek jelentős szállítási költsége van, amely bálázással szintén a töredékére (akár a tizedére) csökkenthető. Az esetek többségében ezek a hulladékok alkalmasak energetikai újrahasznosításra (RDF technológia), melynek segítségével jelentősen csökkenthető a környezeti terhelés is.

Érdeklődés esetén szívesen adunk megoldási javaslatokat!

Szakértőnk tollából:

Kis József

 

Kis József
kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
Telefon: 06-30/326-0034
Email: kis.jozsef@malagrow.hu