Az AutoLoadBaler használatának előnyei a Kartonbox Kft-nél

Az AutoLoadBaler használatának előnyei a Kartonbox Kft-nél

 

A Kartonbox Kft. Magyarország egyik leginnovatívabb kisvállalkozása a kartondoboz gyártás területén. Ez megnyilvánul a hulladékkezeléssel kapcsolatban is. Tevékenységükből adódóan a karton szélvágatok teszik ki hulladékaik 99%-át. Ezek kezelése – kis méretük miatt – rendkívül időigényes.

A cég indulásakor 1 fő teljes munkaidőben, valamint két szakmunkástanuló napi 4 órában foglakozott a hulladék gyűjtőkonténerbe juttatásával. Ez havi szinten jelentős költséget jelentett és a már akkor jelentkező munkaerő probléma miatt humánerőforrás kérdéseket is felvetett. A probléma kezelésére az akkor újdonságnak számító, AutoLoadBaler bálázógépet ajánlottuk, amelynek fő tulajdonságai az előbb említett problémákra adtak optimális megoldást.

A berendezés három fontos alapeleme a következő:

  1. speciális gyűjtőkocsi a keletkező hulladékok közvetlen tárolására
  2. automata betöltő szerkezet, amely nem igényel emberi közreműködést az anyagok préskamrába juttatásához
  3. professzionális bálázó, amely közvetlenül papírgyárba szállítható bálákat készít.

A géphez tartozó gyűjtőkocsikat közvetlenül a 3 keletkezési pontra lehetett kihelyezni. Amikor megteltek a kocsik, a szalag mellé beosztott munkatársnak nem volt más dolga, csak elvinni a gyűjtőkocsit a bálázógéphez, betolni azt az automata beadagoló részébe és megnyomni a start gombot. Innentől kezdve a gép automatikusan elvégezte a hulladék bejuttatását és bálázását.

A berendezésnek köszönhetően, amit már 4. éve használnak, nagyon jelentős megtakarítást értek el, ami egyrészt adódik abból, hogy nincs szükség külön, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkatársra, illetve nem szükséges alkalmazni részmunkaidős szakmunkástanulókat, mert a kocsi eltolását a szalagon dolgozó munkatárs is eltudja végezni, másrészt az elkészített ipari bálák a legmagasabb áron értékesíthetőek.

Jelenleg Magyarországon sok kartondoboz gyártó cég működik, ahol hasonló problémát jelent az apró szélvágat. Reméljük, hogy hamarosan nekik is a segítségükre lehetünk!

Szakértőnk tollából:

Kis József

 

Kis József
kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
Telefon: 06-30/326-0034
Email: kis.jozsef@malagrow.hu